Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cytrynowe"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier i plasterki cytryn. Gotuj syrop 30 minut. Jajka zmiksuj z cukrem i solą. Dodaj jogurt, olej, proszek, startą skórkę i sok z cytryny, starty imbir. Wymieszaj. Dodaj mąkę i skórkę pomarańczową.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posmaruj syropem, wierzch udekoruj plasterkami cytryn z syropu.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Pani Iwona Zalepińska mieszka w Wudzynie</strong>Źródło: Dobry Tydzień