Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto ma same zalety. Jest z owocami, proste, szybkie i na oleju.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Składniki
Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą pianę. Następnie dolewałem olej nadal powoli mieszając.
Suche składniki wymieszałem i przesiałem do powstałej mokrej masy. Zmiksowałem i na koniec dodałem kostkę z jabłek mieszając łyżką. Przelałem na blaszkę 24x24 cm, piekłem 50 minut w 170 stopniach bez termoobiegu.
Do ciasta wrzuciłem garść płatków owsianych i garść rodzynek, ale to opcja. Również opcjonalnie można posypać pudrem lub jak ja zrobić polewę: 1 biała czekolada 1 łyżka masła 1 łyżka mleka Składniki rozpuściłem i polałem ciasto. Posypałem płatkami migdałowymi.