Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8855
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8855
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 122
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Składniki
Masa: żółtka i cukier puder zmiksować na parze. Dodać rozdrobnione na kawałki małe masło / margarynę.Miksować. Do tej masy stopniowo dodawać mleko w proszku (nie rozpuszczać!) i serki. Na koniec wystudzoną żelatynę . Blachę wysmarować margaryną lekko . Herbatniki lub biszkopty nasączyć kawą i układać na dnie, następnie masa (bez grudek dobrze zmiksować) a na masę znów nasączone herbatniki lub biszkopty. Ewentualnie jeszcze polewa , ale sądzę że i tak te ciasto jest dość słodkie
Wstawić do lodówki na minimum godzinę . Smacznego!