Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 109
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 109
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Z białek ubij pianę. dodawaj do niej dalej miksując żółtka, cukier i mąkę, oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylej fo formy i piecz 25 minut w 180 st. C. Zdejmij z ciasta folię i przekrój na pól.
1 galaretkę rozpuść we wrzątku, odstaw. Śmietanę ubij razem z śmietanfixami. Do śmietany dodaj galaretkę. Wymieszaj i odstaw na 5 minut do lodówki. 2/3 masy wyłóż na 1 blat biszkopta, nałóż drugi blat i nałóż pozostałą część kremu.
Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój je na kawałki i wyłóż na mase. 2 galaretki rozpusć w 2 szklankach wody, odstaw. Wylej galaretkę, gdy zacznie tężeć na brzoskwinie. Odstaw do lodówki.