Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne dla amatorów kokosowych smaków. Jest proste i szybkie w przygotowaniu.
Forma 25x25 cm
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 897
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 897
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
Składniki
Spód. Za pomocą malaksera pokrusz herbatniki. Masło rozpuść w garnuszku, gdy będzie gotowe wymieszaj z herbatnikami. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę herbatnikową i wygładź.
Masa kokosowa Do garnka wlej śmietankę i podgrzej, ale nie doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj olej kokosowy i całość dokładnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą wrzuć pokruszoną czekoladę i zdejmij z ognia. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Pod sam koniec dodaj wiórki kokosowe i odstaw na parę minut. Po tym czasie wyłóż masę na herbatnikowy spód, poczekaj aż ostygnie i włóż do lodówki.
Polewa. Rozpuść olej kokosowy dodaj kakao i syrop klonowy, cały czas mieszaj do połączenia się składników. Gdy masa będzie gładka polej nią niedbale wierzch ciasta.