Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z pierniczkami i masami- polecam to oto pyszne ciasto z masą chałwową i dodatkiem pierniczków w czekoladzie.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Wykładam do dwóch foremek i układamy na każdym biszkopcie w odstępach pierniczki. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Masa jagodowa: Dwie i pół szklanki soku zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie, gdy sok będzie się gotował wlewamy budynie i gotujemy do gęstości. Masa chałwowa: Masło ucieramy z chałwą. W małej ilości mleka mieszamy budyń i mąkę a pozostałe zagotowujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy budyń gotujemy do zgęstnienia. Zimny krem ucieramy z masą chałwową. Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa jagodowa- biszkopt- dekorujemy polewą.