Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla poprawy humoru często sięgamy po czekoladę, ja proponuję czekoladę utopioną w masie, zmieszanej z miodowymi kuleczkami a całe ciasto przykryte śnieżną powłoką .
Szybka i smaczna
Odsłon: 1657
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2353
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 149
Szybka i smaczna
Odsłon: 1657
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2353
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 149
Składniki
1. Masło rozpuszczamy.
2. 1 opakowanie herbatników kruszymy drobno.
3. Mieszamy z rozpuszczonym masłem.
4. Rozkładamy na dnie tortownicy.
5. Białą czekoladę również rozpuszczamy i studzimy.
6. Ubijamy mikserem jedną śmietanę.
7. Dodajemy serek mascarpone.
8. Na koniec wlewamy czekoladę, jeszcze chwilę miksujemy.
9. Do gotowej masy wsypujemy płatki, delikatnie mieszamy.
10. Wykładamy na herbatniki.
11. Masę posypujemy pozostałymi ciastkami.
12. Do naczynia wlewamy mleko.
13. Miksujemy ze śnieżkami.
14. Dodajemy śmietanę.
15. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do masy.
16. Masę wykładamy na ciastka.
17. Dekorujemy płatkami i startą ciemną czekoladą. 18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.