Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z galaretką i ananasami
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Składniki
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier, ubijać dalej. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko wymieszać i wylać na głęboką blachę. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić. Przekroić na pół. Kremówkę ubić, dodać śmietan-fixy i ubijać dalej. Dodać serki homogenizowane i cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszać. Na biszkopt wyłożyć połowę masy, przykryć drugim biszkoptem, wyłożyć pozostałą masę. Na wierzch poukładać plastry ananasa. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.