Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto bezowe z wiórkami kokosowymi"
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, wsyp cukier, ubijaj około 10 minut. Obroty zmniejsz do minimum, wsyp mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, wlej sok z cytryny, zmiksuj. Wsyp musli, delikatnie i dokładnie wymieszaj.
Blaszkę (28 na 36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wafle (2-3 w zależności od wielkości), połam, wsyp do formy. Zalej masą bezową, wyrównaj. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 40 minut.
Piekarnik wyłącz, drzwiczki uchyl, ostudź ciasto. Zimne pokrój na kawałki.Źródło: Chwila dla Ciebie