Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto na gofrach z truskawkami, smakuje jak gofry z budki.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 287
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 287
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy jogurty i ubijając wlewamy zimną żelatynę. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy gofry. Na gofry wylewamy masę i zostawiamy w lodówce do stężenia. Truskawki przekrawamy na pół i układamy na masie. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu.. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki i wstawiamy na całą noc do lodówki..