Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno bakaliowe, bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które z pewnością zasmakuje wielbicielom keksów. Do jego przygotowania można użyć dowolnych bakalii, ja wykorzystałam mieszankę keksową. Przepis znalazłam w książce "Ciasta na każdą okazję", autorstwa Ewy Rydel i lekko go zmodyfikowałam.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 287
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 287
Składniki
Bakalie zalać gorącą herbatą i zostawić na noc.
Jajo utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać herbatę z bakaliami i dokładnie wymieszać. Przełożyć do małej keksówki i piec w temperaturze 180 st. C przez 50 minut.