Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 3 Bit bez pieczenia
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 408
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1050
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 408
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1050
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Składniki
Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do zagotowanego mleka wlewamy powoli rozdrobiony budyń cały czas mieszając. Gdy się zagotuje zdjąć z gazu i odstawić do przestudzenia. ( najlepiej przykryć folią spożywczą aby nie powstał kożuch). Masło zmiksować a następnie łyżka po łyżce dodać schłodzony budyń cały czas miksując. Żelatynę zalać zimną wodę a następnie odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać żelatynę w rondelku. Żelatynę rozpuszczamy nie doprowadzamy do wrzenia. ( bo straci swoje właściwości żelujące). Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Na koniec wlewać powoli przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Blaszkę o wymiarach 25 na 35 wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą wartę herbatników. Wyłożyć masę krówkową i rozsmarować równomiernie na herbatnikach. Najlepiej używać masy korówkowej, która w składzie ma tylko mleko i cukier. Taka masa nie są sztywne i łatwo ją rozsmarować. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Następnie wykładamy masę budyniową i kolejną warstwę herbatników. Na koniec wyłożyć bitą śmietanę i zetrzeć na nią mleczną czekoladę. Odstawić na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Smacznego!