Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis z mojego zeszytu. Ciasteczka bez wałkowania i wykrawania. Ciasteczka kruche i bardzo pyszne.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 899
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 899
Składniki
Masło, cukier i jaja zmiksować. Przesiać mąki z proszkiem, dodać olejek i zmiksować na niskich obrotach. Potem zagnieść.
Podzielić na 8 części.
Każdą część jeszcze podzielić na 8 kulek.
Zrobić kulki, lekko spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, albo posmarowanej. Widelcem przygnieść, robiąc wzorek w paski, albo kratkę.
Najszybszym sposobem, jest przygnieść czystym tłuczkiem do mięsa.
Piec w 175* ok. 13-15 min. Po upieczeniu zsunąć na inną blaszkę.
Jak ktoś chce , może udekorować lukrem czy polewą czekoladową.