Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne maślane ciasteczka z suszonymi jabłkami.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85665
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85665
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Składniki
Wychodzi około 20 większych ciastek. Ja miałam jabłka o średnim zasuszeniu. Mąkę, cukier, masło i jabłka zmiksować na kruszonkę. Dodać jajko zmiksować. Z ciasta zrobić 2 walce, pokroić w plastry ok.2 cm grubości, lekko przygnieść i umieścić po 1 kawałku orzeszka. Piec w 185 C około 13 - 18 minut. Krócej pieczone będą jaśniejsze i bardziej miękkie, dłużej pieczone będą ciemniejsze i bardziej chrupiące. Moje są ciemniejsze.