Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekendowe słodkości do kawki. Ciasto twarogowe a do tego czarne jagody, pyszności po prostu...
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę i rozdrobniony widelcem twaróg, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Jagody wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie wysypanym mąką, na grubość około 0,5 cm. Szklanką wycinać kółka, na środku zrobić lekkie wgłębienia (użyłam do tego dno kieliszka).
Brzegi ciastek posmarować rozmąconym jajkiem, na środku kłaść po łyżeczce jagód.
Ciastka ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.