Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka ravioli ze śliwkami to smaczne, kruche ciasteczka idealne do kawy lub z kompotem.
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 391
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1722
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 461
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 404
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 391
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1722
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 461
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 404
Składniki
Cukier i miękkie masło pocięte na kawałki włożyć do miski. Dodać jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieść mikserem na gładkie ciasto. Zrobić kulkę, lekko przypłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na min. 30 minut.
Umyć śliwki, osuszyć i wydrylować. Stolnicę posypać lekko mąką. Ciasto rozwałkować, nie powinno być za cienkie. Małą szklaneczką wycinać kółka. Posypać ( na środku) siekanymi migdałami lub orzechami i kłaść jedną śliwkę. Następnie nakryć śliwkę drugim krążkiem i dobrze skleić brzegi przy pomocy widelca. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15-20 minut na złoto. Przed podaniem ostudzone ravioli można posypać cukrem pudrem.