Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka pomarańczowe z nutellą"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6508
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1162
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6508
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1162
Składniki
Margarynę utrzyj z jajkiem i cukrem.
Pomarańczę przelej wrzątkiem, po czym zetrzyj skórkę na tarce o najmniejszych oczkach. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli.
Dodaj do masy z margaryny i wymieszaj je z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dolej 5 łyżek soku wyciśniętego z pomarańczy. Całość zmiksuj, a następnie włóż na pół godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i przy pomocy foremek wytnij w nim dowolne kształty.
Ułóż ciasteczka na blaszce i piecz kwadrans w 180°C. Gotowe posmaruj nutellą.Źródło: Kurier TV