Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny deser do kawy lub przekąska do pracy:)
Blacha i papier do pieczenia, miska, stolnica, waga kuchenna
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
• Suche składniki wymieszać i przesiać do miski lub na stolnicę. Dodać jajko, jogurt i drobno posiekane masło. Wyrobić gładkie ciasto, uformować kulę zawinąć folię spożywczą i odłożyć na godzinę do lodówki. • Piekarnik nastawić na 180C.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki podzielić na dwie części (jedną z powrotem umieścić w lodówce). Blat podsypać lekko mąką rozwałkować ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wykrawać dowolne kształty. Ciasteczka przełożyć na blachę, piec około 15 minut.