Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-05-2018
Ciastka orzeszki z kremem z mleka w proszku
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 846
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 846
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut. W rondelku rozpuszczamy masło dodajemy cukier i wodę i kakao. Gdy całość się zagotuje zdejmujemy z ognia. Po chwili dodajemy mleko w proszku partiami i energicznie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Gdy masa zacznie gęstnieć wypełniamy łupinki i sklejamy ze sobą lekko dociskając.