Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka orzechowe z nutką piernika"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Mąkę wymieszaj z orzechami i proszkiem. Dodaj miękkie masło, cukier puder, jajko, szczyptę soli i przyprawę do pierników. Posiekaj nożem, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na 60 minut.
Ciasto rozwałkuj. Wykrój krążki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15-20 min w 180°C. Ostudź. Ciastka udekoruj stopioną polewą czekoladową oraz orzechami.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie