Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo kruche i proste w wykonaniu polecam
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Składniki
mąkę przesiac do miski ,dodac cukier puder i waniliowy , zimne masła, jajka .zagnieśc ciasto ma byc bardzo elastyczne zawinąc w folię i do lodówki na conajmniej 1 godzinę lubzarobic na noc włozyc do lodówki i piec na drugi dzień (polecam tą wersję próbowałam i sa bardziej miekkie zaraz po upieczeniu)
shcłodzone ciasto rozwałkowac i wykrawac na przemian całe kółka i z dziurką. Ciastka z dziurką smarujemy białkiem i posypujemy cukrem perlistym , nastepnie na posmarowaną tłuszczem blaszkę i do gorącego piekarnika na ok 10-15 min 180 stopni az sie lekko zarumienią.Gotowe ciastka smarowac marmoladą .