Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego ciasta nie ubijamy i nie wyrabiamy. Ciasto jest błyskawiczne w wykonaniu i bardzo smaczne.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Jajka roztrzepać z dwoma rodzajami cukru, dodać resztę składników ( bez konfitury ), wymieszać ręką i ugnieść w kulkę. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,75 cm, wykrawać kółka. W co drugim kółku zrobić foremką małe otworki. Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w cienkie paseczki i układać po trzy plasterki na całych krążkach.
Jabłka przykryć drugim kółkiem z dziurką. Boki docisnąć palcem lub przyrządem do dekoracji. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciastka piec w 190 C około 14-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika środek ciasteczek udekorować gęstą konfiturą.
Ciepłe są najlepsze.