Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka jagodowe"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Słoiki posmaruj olejem. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Masło utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Gdy masa będzie puszysta, kolejno wbijaj jajka. Dosyp mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wrzuć do ciasta jagody (jeśli są mrożone, bez wcześniejszego rozmrażania). Wymieszaj. Słoiki napełnij ciastem do 1/3 wysokości. Wstaw na środkowy poziom piekarnika, piecz 35 minut.
Wieczka i gumki słoików wyparz przez 2 minuty. Dobrze osusz. Natychmiast po pieczeniu ciastek zamknij szczelnie słoi- ki. Odstaw do całkowitego wystygnięcia.Źródło: Twój Styl