Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasteczka z drażetkami to świetna propozycja na szybkie smakołyki dla małych i dużych łakomczuchów. Ciasteczka są szybkie w przygotowaniu, w 30 minut mamy świetne ciacha włącznie z pieczeniem.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 710
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 224
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 710
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 224
Składniki
Ciasteczka są banalnie proste w przygotowaniu i włącznie z pieczeniem zajmie nam to 30 minut. Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę masło, wsypujemy szklankę mąki, cukier puder, proszek do pieczenia i proszek budyniowy. Ja wybrałam waniliowy, ale może to być też śmietankowy. Całość zagniatamy. Może być tak że ciasto będzie bardzo lepkie, wtedy możemy dosypać trochę mąki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blaszkę i delikatnie spłaszczamy. Gdy już mamy wyłożone ciasteczka, układamy na nie kolorowe drażetki. Po kilka sztuk 4-5. Ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach góra dół.