Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki rozpoczęty. Może by tak kakaowe ciasteczko z truskawką ukrytą pod warstwą zielonej bitej śmietany, polecam.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 350
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 350
Składniki
Babeczkowe ciasteczka. Suche składniki mieszamy razem, mokre oddzielnie. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy łyżką do połączenia. Ciasto nakładamy do foremek muffinkowych. Pieczemy około 20 minut w 180-200°C. Studzimy i odcinamy górę. Ubijamy zimną śmietanę, dodając sok z limonki, cukier waniliowy, pod koniec dodajemy śmietan-fix. Po ubiciu mieszamy z odrobiną zielonego barwnika. Na każdym ciasteczku kładziemy po jednej truskawce, naokoło workiem cukierniczym nakładamy bitą śmietanę. Na wierzchu rozkładamy po trzy plasterki truskawek.Jemy od razu, lub po schłodzeniu.