Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kruche ciasteczka z makiem i skórką z cytryny
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 306
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28020
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 306
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28020
Składniki
Cytrynę umyć, sparzyć gorącą wodą i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Mąkę zmieszać na stolnicy z cukrem, dodać mak i otartą skórkę, sok z połowy cytryny, i margarynę oraz żółtko. Zgnieść ciasto, wyciąć ciasteczka za pomocą foremki lub szklanki i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 10- 12 minut.