Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z kremem i pistacjami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7146
Polecam.
Odsłon: 1641
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7146
Polecam.
Odsłon: 1641
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Mąkę przesiej. Orzechy zmiel blenderem. W garnku rozpuść masło, dodaj cukier, miód, śmietanę, gotuj 3 minuty. Masę wlej do mąki i mielonych orzechów, wymieszaj szybko, wystudź. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, nakładaj porcje masy. Zachowaj 10 cm odstępy. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
Rabarbar umyj, pokrój, dodaj cukier, gotuj 10 minut, wystudź. Mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Na ciasteczka nakładaj porcję serka, owoców, przykryj, posyp wierzch posiekanymi pistacjami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień