Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z czekoladą, orzeszkami piniowymi i pistacjami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Orzechy zmiel na proszek. Cukier przesiej. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj porcje cukru, miksując chwilę po dodaniu każdej z nich. Orzechy wymieszaj z mąką, wsyp do masy i krótko zmiksuj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Nakładaj na nią dużą łyżką porcje masy. Drugą łyżkę maczaj w wodzie i spłaszczaj ciasteczka. Możesz formować kształt dużą szklanką. Piecz 15 minut w 180°C.
Pistacje posiekaj. Rozpuść 5 dag masła, dodaj mleczną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Zanurzaj w niej połowę ciastek spodem do dołu, posyp orzeszkami piniowymi. Tak samo przygotuj polewę z białej czekolady. Udekoruj pistacjami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień