Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są tak proste w wykonaniu, że polecam by robić je razem z dziećmi. Dobra okazja by pokazać pociechom, że pieczenie może być szybkie i przyjemne. A przy tym zawsze jest fajna zabawa!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3124
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3124
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Do miski wsypujemy kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, wybijamy 3 żółtka. Z białek ubijamy pianę. Całość mieszamy, dodajemy wiórki kokosowe.
Ręką formujemy kulki, robimy w środku dziurkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach – aż będą lekko rumiane. Po upieczeniu do części ciastek można włożyć trochę dżemu.