Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na słodko i zdrowo.
waga kuchenna, mała łyżeczka, nóż, miska, widelec, płaska blacha do pieczenia, papier do pieczenia,
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Płatki siekamy ostrym nożem ( najlepiej na stolnicy ), wsypujemy do większej miski. Dodajemy mąkę , proszek do pieczenia, cukier z wanilią , mieszamy wszystko razem przez chwilę . Następnie dodajemy mieszankę : pokrojoną żurawinę , orzechy oraz czekoladę , znów mieszamy. Na końcu dodajemy miód, roztrzepane widelcem jajko oraz miękkie masło pokrojone na małe kawałki. Całość mieszamy dokładnie, aby powstała masa.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy palcami. Ciasteczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach. Pieczemy w temperaturze 180 C przez 15 minut. Ciastka mają być zarumienione od spodu, z góry nie. Upieczone ciasteczka układamy na desce wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy w chłodne miejsce, aby wystygły.
Mieszankę do ciasteczek możemy przygotować z różnych suszonych owoców np. rodzynek, moreli itp.
Smacznego !