Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaprezentuję sposób na proste i pyszne ciasteczka orzechowe. Stanowią idealny dodatek do kawy, wybornie smakują i bardzo fajnie chrupią dzięki dużym kawałkom orzeszków. Są nie tylko pyszne, ale i wartościowe odżywczo dzięki błonnikowi i zdrowym tłuszczom z orzechów. Serdecznie polecam!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej przełóż do miski i utrzyj z cukrem.
Następnie dodaj masło orzechowe oraz jajko; miksuj to połączenia składników.
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia; wmieszaj w masę, używając miksera na niskich obrotach.
Dodaj orzeszki; wymieszaj całość łyżką albo szpatułką do równego rozprowadzenia orzeszków w cieście.
Używając łyżeczki, wyłóż ciasteczka na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 190oC w funkcji góra dół przez 16 minut, do momentu aż brzegi ciastek będą zarumienione.
Świeżo po wyjęciu w piekarnika ciastka będą miękkie; odczekaj 5 minut i przełóż je na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Smacznego!