Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i bardzo smaczne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachną przepięknie masełkiem i wanilią.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodaj miękkie masło, aromat waniliowy, cukier waniliowy i jajko zagnieść elastyczne ciasto.
Do ciasta dodaj rodzynki i zagnieść ciasto jeszcze chwilę.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj kuleczki w rękach, lekko spłaszczaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż ciasteczka.
Piekarnik nagrzej do 180 st. i wstaw ciasteczka na około 15 minut do uzyskania pięknego złotego koloru. Ciasteczka po upieczeniu przechowuj w szklanym lub metalowym opakowaniu.