Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka szybko się robi smaczne są bardzo słodkie wiec jak ktoś nie lubi bardzo słodkich ciastek proponuje dodać mniej cukru. Ja zamiast brandy dałam zwykłą czystą wódkę. Ponoć alkohol konieczny w innym razie już smak nie ten
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 68
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 68
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Utrzeć masło z cukrem. Rozciąć laskę wanilii i zeskrobać nożem czarne nasionka. Dodać do masła razem z jajem i brandy. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać do masy maślanej i wyrabiać, aż składniki się połączą.
Zawinąć w folię i schłodzić ok pół godziny. Rozwałkować na grubość 3 mm, wyciąć kształty i ułożyć na natłuszczonym pergaminie.
Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Ciastka nie powinny zbrązowieć.