Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne i łatwe ciasto do zrobienia
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Składniki
Mąkę siekamy z 2 kostkami masła, proszkiem do pieczenia, dodajemy 3 marchewki / starte na grubszych oczkach ..Szybko zagniatamy ciasto , owijamy folią i wkładamy do lodówki na 20-30 min.
Nastepnie , po wyjęciu z lodówki, rozwałkujemy ciasto, kroimy np.w koperty, w kwadraty i smarujemy powidłami, lub robimy w całości jako ciasto.Blaszkę do ciasta smarujemy masłem.Rozgrzewamy piekarnik do 180"C i pieczemy 25-30 min. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.