Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Są również wspaniałe i smaczne. Doskonale nadają się na osłodę, ciąż jeszcze ponurych, wieczorów.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 254
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2415
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 254
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2415
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Utrzeć margarynę z cukrem, śmietaną i jajkami. Gdy stworzą jednolitą masę dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić gładkie ciasto. Cienko je rozwałkować, wyciąć foremką ciastka – nie za duże, najlepiej kółeczka. Następnie układać na wysmarowaną margaryną blachę. Piec w temperaturze 180-200ºC przez około 10-15 minut, aż będą złociste. Kiedy ciastka są jeszcze ciepłe, połowę z nich posmarować powidłem lub kremem czekoladowym, a następnie drugą połowę ułożyć na ciastkach posmarowanych powidłem. Odstawić, aby ostygły. Kruche ciasteczka z dżemem lub czekoladą robi się błyskawicznie. Na pewno dodadzą nam energii, jeśli zjemy je do porannej kawy, albo umilą popołudnie z filiżanką herbaty. Są smaczne. Polecam!