Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, proste w przygotowaniu oraz pachnące kokosem ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami arachidowymi.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 140
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, mieloną kurkumę oraz szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki.
Do drugiej misy dodajemy olej kokosowy, 3 łyżki mleka, jajko i dwa żółtka, oba cukry (trzcinowy i waniliowy), kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy wszystkie składniki. Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami i zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremką ciasteczka, które moczymy w białkach wymieszanych z cukrem pudrem*. * dzięki temu ciasteczka będą ładnie błyszczeć Uformowane ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wciskamy w nie połówki orzeszków arachidowych. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut. Życzę smacznego! :)