Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka francuskie z dżemem posypane cukrem gotowe w kilka chwil, idealne gdy masz ochotę na coś słodkiego lub niespodziewanych gości .
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 112
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 894
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 112
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 894
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń i podziel na małe kwadraciki. Jajko roztrzep i posmaruj ciasto.
Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każde ciasteczko połóż po 0,5 łyżeczki dżemu , wierzch posyp cukrem.
Ciasteczka piecz w temperaturze 200 st. około 15 minut na rumiano. Smacznego.