Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka o lekko cytrynowym smaku najlepiej smakują w okolicach świąt ;)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Do przesianej mąki dodać miękkie masło, żółtka, cukier puder i skórkę z cytryny. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i na ok. 60 min. schować do lodówki.
Następnie toczyć kuleczki i kłaść w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 6-8 min.
Wystudzone ciasteczka posmarować czekoladą i złożyć. następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wymieszać z kremówką i przystroić ciasteczka. Ciasteczka były przygotowywane na święta, ale nadają się także na codzienny deser :) Smacznego!