Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka cynamonowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Masło utrzeć w donicy z jajkami i cukrem. Do dobrze utartej masy wsypać mąkę, sodę rozpuszczoną w odrobinie wody i resztę dodatków. Gdy masa będzie dobrze wyrobioną, wyrzucić na stolnicę, zrobić wałki takie jak na leniwe pierogi.
Upiec w dobrze gorącym piecu, gdy się zrumienią, wyciągnąć, pokrajać na skośne kawałki i wstawić do pieca do wysuszenia. Ciastka mogą leżeć bardzo długo.
Alina Gniewkowska, „Współczesna kuchnia domowa” (pisownia oryginalna).Źródło: Dobry Tydzień