Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka bezowe z truskawkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1176
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1176
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki, odsącz, pokrój na połówki. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miksując, syp porcjami cukier, aż powstanie lśniąca sztywna piana. Wsyp mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, narysuj kółka. Nałóż masę do szprycerki i rozłóż ją spiralnie na narysowane kółka, tworząc placuszek (zachowaj między nimi dosyć duże odstępy). Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Od razu zmniejsz temperaturę do 90°C. Piecz 20-30 minut.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem, potem wymieszaj z serkiem mascarpone. Krem nałóż na bezy, udekoruj truskawkami lub innymi sezonowymi owocami.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień