Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam jakiś czas temu babeczki cytrynowe, które mój mąż określił mianem babsztyle, takie wielkie wyrosły. Były tak pyszne, że postanowiłam zrobić je jeszcze raz, ale jako ciasto. Wyszło równie pyszne. :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Zmiksować masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Pod koniec dodać Lemon Curd. Przełożyć do tortownicy. Piec ok. 45 minut.
Składniki polewy wymieszać. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić na 2 minuty do przestygnięcia, a następnie rozprowadzić na jego powierzchni przygotowaną polewę. Zostawić do ostygnięcia. W tym czasie polewa stanie się chrupiąca. Smacznego :)