Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na wypieki świąteczne.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 114
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 57
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 114
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 114
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 57
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 114
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z cukrem, mlekiem, olejem, solą i skórką z cytryny.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto
Rozwałkować na prostokąt i posmarować dżemem.
Następnie zwinąć w rulon, podzielić nożem na 16 kawałków i w formie wyłożone papierem pergaminowym uformować choinkę.
Żółtko rozmącić ze śmietaną, posmarować ciasto choinkowe, ozdobić cukiereczkami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45 minut w temperaturze 175 stopni.