Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernikowa choinka to efektowna, a jednocześnie prosta w wykonaniu ozdoba świątecznego stołu.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14414
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 270
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14414
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 270
Składniki
Ciasto piernikowe wałkujemy. Za pomocą foremek w kształcie kwiatków lub gwiazdek wycinamy pierniczki różnej wielkości. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C około 12-15 minut. Ostudzone pierniczki malujemy gęstym lukrem. Lukier zrobiłam mieszając cukier puder z sokiem z cytryny. Pierniczki układamy od największego do najmniejszego (możemy układać po sobie dwa pierniczki tej samej wielkości). Choinkę posypujemy zabarwionymi na zielono wiórkami kokosowymi. Aby zabarwić wiórki należy przesypać je do słoiczka i dodać barwnik w żelu lub rozpuszczony w kilku kroplach wody/alkoholu barwnik w proszku, następnie potrząsać słoiczkiem do momentu równomiernego zabarwienia kokosu. Na czubku choinki ustawiamy gwiazdkę, a na gałązkach przyklejamy kolorowe perełki cukrowe.