Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracochlonne i rozpływa się w ustach
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 247
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 247
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Jajka sparzamy,oddzielamy żółtka od bialek.Bialka ubijamy na sztywną pianę.Miksując,stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz żółtka.Mąkę,budynie i proszek mieszamy i dodajemy do masy.Całość delikatnie mieszamy.Pieczemy 30min. w piekarniku rozgrzanym do temp.160stopni C.Ciasto przekrawamy w poprzek na dwa placki.
Budynie gotujemy na mleku,studzimy.Margarynę siekamy i ucieramy,dodając po łyżce zimnego budyniu.Na koniec dodajemy zmiksowaną chałwę.
Na jeden placek wykładamy połowę masy,przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę kremu.Wierzch posypujemy czekoladą.
RADA:Ponieważ ciasto jest dość slodkie,najlepiej posypać go gorzką czekoladą.