Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne włoskie ciasteczka cantucci z żurawiną i pistacjami, doskonałe do kawy.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 56
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 28
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 56
Składniki
Olej zmiksować z cukrem i jajkami. W drugiej misce zmieszać mąkę, sól i proszek. Połączyć składniki, zmiksować ciasto (będzie dosyć gęste) dodać żurawinę i pistacje i zmieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować długi wałek - piec przez 35 minut, odstawić do ostygnięcia na 10 minut i potem pokroić na lekko ukośne plastry ( ok 1 cm na grubość). Ciastka ułożyć na blachę i piec kolejne 15 minut w 140 stopniach.