Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasteczka na patyku cake pops. Ciasteczka o smaku czekoladowym, bardzo pyszne.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Pieczemy biszkopt - białka jaj oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno dosypując cukier puder. Dodajemy żółtka, mąkę i kakao. Mieszamy, przelewamy do brytfanki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez ok 30 minut. Biszkopt studzimy. Kruszymy w rękach lub za pomocą tarki o dużych oczkach. Do pokruszonego biszkoptu dodajemy cukier waniliowy, serek mascarpone oraz miękkie masło. Całość mieszamy ze sobą tak aby powstała nam masa, z której formujemy małe kulki - mi wyszło ponad 20 sztuk. Kulki chłodzimy w lodówce przez około 2 godziny.
Po tym czasie przygotowujemy patyczki - skracamy je za pomocą noża lub nożyczek na odpowiednią długość - zostawiamy patyczki z końcówką w szpic aby można było cake pops wpić w dynie lub inną przygotowaną wcześniej podstawę. Przygotowujemy polewę Helio według instrukcji. Wyjmujemy kulki z lodówki i wbijamy w nie wcześniej namoczone w czekoladzie patyczki. Zostawiamy do wystygnięcia. Cukiereczki wsypujemy do małych miseczek lub na talerzyki. Polewę znowu rozgrzewamy i moczymy w niej kulki a następnie obtaczamy w kolorowych cukierkach i wbijamy np. w dynię.