Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bułeczki drożdżowe z bananami nigdy nie robiłam z takim nadzieniem ale miałam dojrzałe banany i zastanawiałam się do czego je wykorzystać i postanowiłam zrobić bułeczki.Wyszły pyszne polecam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Do misy robota przesiej mąkę dodaj cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, drożdże, żółtka wymieszaj następnie dolej mleko i masło oraz startą skórkę z cytryny.Ciasto wyrabiają ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Banany rozgnieść widelcem. Wyrośnięte ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną lekko mąką i rozwałkuj za pomocą dużego kółka np.kubka wycinaj kółka w środku zrób zagłębienie za pomocą szklanki i włóż po trochę bananów posyp cukrem i cynamonem. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st .