Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem dobry smak tkwi w prostych składnikach, tak jest w tym przypadku, klasyka jabłka,cynamon, kruche ciasto i czekoladowy budyń.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, proszek i margarynę, wyrabiamy. Gotujemy budyń, większą część ciasta rozkładamy na blachę za pomocą łyżki maczanej w gorącej wodzie. Wykładamy jabłka obrane i pokrojone w duże plastry. Zalewamy gorącym budyniem,na wierzchu rozkładamy startą na tarce pozostałą część ciasta. Pieczemy ok. godziny, po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.