Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyniowiec w kruchym cieście"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6658
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6658
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Składniki
Zagnieć mąkę, cukier, jajko. 1/3 ciasta połącz z orzechami i rodzynkami. Ciastem bez dodatków wylep tortownicę. Piecz w 190°C przez 10 minut.
Ugotuj budyń z podanej ilości mleka. Ostudź, wyłóż na kruchy spód. Jabłka pokrój w plasterki, ułóż na budyniu. Na wierzchu rozłóż kuleczki ciasta z orzechami i rodzynkami. Piecz jeszcze 15 minut. Polej syropem.Źródło: Naj