Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla leniwych, lub tych, którzy lubią szybkie słodkości
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3792
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 27
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 720
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3792
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 433
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2289
Składniki
1 litr mleka zagotowujemy z masłem. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy wanilię, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek budyniowy oraz resztę mleka. Gotową masę wlewamy do gotującego mleka i energicznie mieszamy (uważamy aby się nie przypaliła) do uzyskania gęstego budyniu.
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy folią aluminiową. Na spód układamy ciasno jeden przy drugim krakersy. Na ciastka wykładamy gorący budyń, równomiernie rozprowadzamy i przykrywamy drugą warstwą krakersów. Pozostawiamy do wystygnięcia. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.